کاشمر خبر: محمدرضا بدیعزادگان با حضور در جلسه رسمی شورای شهر کاشمر با تشریح وضعیت کتابخانههای عمومی و گزارشی در خصوص سرانه کتابخانه، تعداد اعضای کتابخوان و سرانه کتاب در این شهرستان افزود: کاشمر به لحاظ عضویت افراد در کتابخانهها رتبه اول و در بحث سرانه کتابخانه و سرانه کتاب در جایگاه دوم استان قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه پارک محله قائم که در آن کتابخانه عمومی کوثر در آن فعال بود، به پارک بانوان تبدیل شده است، ابراز داشت: به دلیل محدودیتی که برای تردد به این پارک اعمال میشود و تنها ورود بانوان به آن آزاد است، عملا به دلیل عدم استفاده آقایان از حالت کتابخانه عمومی خارج شده است.
سرپرست کتابخانههای عمومی کاشمر با بیان اینکه به منظور استفاده مطلوب از فضای این کتابخانه، به دنبال این هستیم تا اولین کتابخانه تخصصی مادر و کودک خراسان رضوی را در این شهرستان راهاندازی کنیم، یادآور شد: در حال حاضر این کتابخانه تخصصی در شهرهای تهران، زنجان و شیراز احداث شده است و به زودی با هزینهای بالغ بر ۸۵۰ میلیون تومان برای خرید تجهیزات شاهد راهاندازی چهارمین کتابخانه تخصصی مادر و کودک کشور در این شهرستان خواهیم بود.
وی ادامه داد: با تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی از سال ۱۳۸۲، تامین هزینههای کتابخانه در هر شهرستان از محل نیم درصد درآمدهای شهرداری آن منطقه تعیین شده است.
بدیعزادگان با بیان اینکه مبلغی که از محل اعتبارات تملک دارایی اختصاص مییابد، بسیار ناچیز است، خاطرنشان کرد: برای ۱۴ باب کتابخانه عمومی کاشمر تنها ١٠ میلیون ۳۰۰هزار تومان از این محل پرداخت شده است.
وی با اذعان بر اینکه بر اساس ماده ۶۴ اضافه شده در سال ۹۶ اگر شهرداری در پرداخت سهم نیم درصد تعلل و قصور انجام دهد، سهم کتابخانهها از سهم مالیات بر ارزش افزوده آن شهرداری کسر و به حساب نهاد کتابخانههای کشور واریز میشود، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون از سهم مالیات بر ارزش افزوده شهرداری کاشمر به دلیل عدم پرداخت سهم نیم درصد کتابخانههای شهرستان کسر شده است.
سرپرست اداره کتابخانههای عمومی کاشمر با تأکید بر اینکه تلاش و پیگیریها برای بازگشت این مبلغ برای واریز به حساب کتابخانههای عمومی شهرستان بی نتیجه مانده است، بیان کرد: نحوه محاسبه سهم نیم درصد کتابخانهها از محل درآمدهای شهرداری متفاوت است، لذا به منظور جلوگیری از تضییع حقوق کتابخانههای عمومی شهرستان باید این مهم برطرف شود.
وی با بیان اینکه هزینه در حوزه احداث، توسعه و تجهیز کتابخانهها یک سرمایهگذاری برای نسل جوان و آینده است، تصریح کرد: هزینه در این حوزه مانند هزینه برای اجرای پروژههای عمرانی و اقتصادی ملموس نیست، اما نقش مهمی در کاهش آسیبهای اجتماعی دارد.
بدیعزادگان همچنین از راهاندازی بخش تخصصی نابینایان و کمبینایان با جذب نیرو همزمان با هفته کتاب امسال خبر داد و افزود: در حال حاضر هزار و ۶۰۰ کم بینا و نابینا در منطقه ترشیز داریم و ۴ هزار کتاب صوتی به عنوان منابع تهیه شده است.