کاشمر خبر : یزدان رضایی در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی شعر طنز آب ایران در کاشمر، اظهار کرد: با توجه به نامگذاری جشنواره بنام آب، نگران شدم که مبادا این جشنواره همانند برخی قوانین مجلس خشک و کم آب باشد.وی با بیان اینکه حضور شاعران و علاقمندان به شعر در این جشنواره مثل باران به مجلس ما روح تازه بخشیده است، افزود: «طنز» این هنر ظریف و هوشمندانه، ناهنجاریهای اجتماعی را بدون خشونت به تصویر میکشد و بدون اینکه بیمار را بیازارد، درمان میکند.
معاون وزیر نیرو بیان کرد: با بهرهگیری از ظرفیت و پتانسیل زبان طنز میتوان بحران کمآبی و پیامدهای آن را بیان و هشدار داد. وی با اشاره به اینکه میتوان با مدیریت درست و بهینه مصرف کردن آب در حفظ و حراست از منابع آبی تلاش کرد، افزود: ماه گذشته بازدیدی از گلخانهای تولیدی داشتم که توانسته بود با مصرف یک سوم آب، تولیدش را سه برابر افزایش دهد، لذا صرفهجویی و مصرف بهینه محدودیت نیست، بلکه مزیتی در استفاده درست و صحیح است.
رضایی با اذعان به اینکه فشار مشکلات و ناترازی آنقدر زیاد است، که مجبوریم فوران کنیم، خطاب به شاعران طنز تصریح کرد: امروز شما طنزپردازان تنها مسئول خنداندن مردم نیستید، بلکه وجدان بیدار جامعه هستید، لذا در این مسیر باید طنز همچون آبیاری دقیق، هدفمند و بدون هدررفت باشد.
«طنز» یک هشدار و تلنگر است
بقای ما و نسل آینده به آب وابسته است
سیدمهدی عصمتیمقدم با یادآوری اینکه هنر آیینه نیازها، دردها و امیدهای جامعه است، بیان کرد: آنجایی که آمار و نمودار تنها ذهن را درگیر میکند، شعر قلب را تکان میدهد و زمانی که شاعری از خشکی یا تشنگی درختان میگوید مخاطب نه تنها مسئله را میفهمد بلکه احساس میکند.
وی با اشاره به نامگذاری نخستین روز خرداد بنام روز ملی بهرهوری و بهینه سازی مصرف یادآور شد: اینکه در یک جشنواره ملی و با شعر طنز به موضوع آب پرداخته شده، به این دلیل است که بقای ما و نسل آینده به این مایه حیاتی وابسته است.
سرپرست فرمانداری کاشمر اذعان کرد: شعر طنز میتواند مخاطب را به فکر وا دارد و در عین حال میتواند با نقد رفتارهای نادرست زمینهساز تغییر شود.
بازدیدها: ۴۸