کاشمر خبر: از زمین لرزه ۵ ریشتری آخرین روزهای بهار امسال که منجر به کشته شدن ۴ نفر و مجروح شدن ۱۵۰نفر از مردم و خسارت جدی به بسیاری از واحدهای مسکونی به ویژه در نقاط روستایی این شهرستان شد، بیش از ۱۰۰ روز می گذرد و بنا به اعلام فرماندار کاشمر هنوز خبری از پرداخت تسهیلات بازسازی در مناطق زلزله زده نیست.
با وجود حضور مسئولان استانی و کشوری در ساعات و روزهای اول زلزله در کاشمر و وعده های داده شده مبنی بر این که با پرداخت تسهیلات ۳۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی برای احداث منازل مسکونی و تسهیلات ۵۰ و ۳۰ میلیون تومانی برای تعمیر تا قبل از شروع فصل سرما، مردم دارای سرپناه خواهند شد، اما متاسفانه هنوز این قولها عملی نشده است.
فرماندار کاشمر در جریان بازدید از روند بازسازی مناطق زلزله زده در روستاهای زنده جان و محمدیه با اذعان به این که بلافاصله پس از وقوع زمین لرزه علاوه بر تسریع کار امداد و نجات در روزهای اول، کار خدمت رسانی به مردم زلزله زده تا ۲۵ روز با توزیع غذای گرم و لوازم ضروری زندگی به همت خیران و نیکوکاران ادامه داشت، گفت: اگرچه ستاد مدیریت بحران در بحث خاک برداری و انتقال نخاله و خاک وظیفه ای نداشت و تنها باید رفع خطر انجام می داد، اما برای مهیا کردن بستر برای ساخت و ساز، با حضور ماشین آلات از بنیاد مسکن استانهای مختلف، شهرداریهای منطقه، سپاه و بسیج سازندگی، بخش زیادی از خاک و نخاله به صورت رایگان منتقل شد.
حجت ا… شریعتمداری با تاکید بر این که به دلیل خشت و گلی بودن منازل روستایی از هر واحد، ده ها کامیون خاک و نخاله تخلیه شده است، بیان کرد: اگر قرار بود این خاک برداری توسط مالکان منازل خسارت دیده انجام شود، باید هزینه زیادی پرداخت می کردند، اما با تدابیر اندیشیده شده و همکاری دستگاه های خدمت رسان به صورت رایگان انجام شد.
وی با اشاره به این که منکر کمبودها و مشکلات نیستیم اما با توجه به بضاعت شهرستان و استان تلاش می کنیم حداکثر خدمات را ارائه دهیم، بیان کرد: پس از وقوع زلزله در مدت زمان کوتاهی گزارش لازم برای اختصاص تسهیلات به استانداری و وزارت کشور ارسال شد و در جلسه هیئت دولت نیز به تصویب رسید.
فرماندار کاشمر با بیان این که مصوبه دولت از طریق سازمان برنامه به بانک ها ارسال شد تا تسهیلات بازسازی به متقاضیان در مناطق زلزله زده کاشمر پرداخت شود،گفت: طبق آخرین پیگیری ها با توجه به این که باید سازمان برنامه یکسری تضامین به بانک ها ارائه دهد و نیز به دلیل سوء برداشتی که از یکی از مواد برنامه هفتم توسعه شده و باید استفساریه از مجلس شورای اسلامی اخذ شود، تاکنون تسهیلاتی تحت عنوان بازسازی مناطق زلزله زده پرداخت نشده است.
وی با اشاره به این که با وجود این مشکلات، کار ساخت و ساز از محل تسهیلات به سازی مسکن روستایی در دست اقدام است، خاطرنشان کرد: با دستور استاندار خراسان رضوی تسهیلات طرح به سازی مسکن روستایی سطح استان در کاشمر تجمیع شد تا قبل از شروع فصل سرما، بخش سفتکاری خانه ها انجام شود.
شریعتمداری با یادآوری این که وقوع این زمین لرزه در واقع تلنگری برای ایمن سازی بافت فرسوده به ویژه در مناطق روستایی بود، تصریح کرد: طبق اعلام بنیاد مسکن، سازههایی که در اختیار مردم قرار میگیرد ، با نظارتی که انجام می شود در برابر زلزله ۷ ریشتری مقاوم است.
وی با تاکید بر این که برابر برآورد انجام شده تا پایان سال، ۹۰درصد بافت روستایی کاشمر از محل تسهیلات به سازی مسکن و تسهیلات مناطق زلزله زده که ابلاغ خواهد شد، بازسازی خواهد شد، تصریح کرد: درخصوص ۱۰ درصد باقی مانده منازل غیرمقاوم روستایی در شهرستان نیز باید ساکنان رغبت داشته و متقاضی باشند و با استفاده از تسهیلات به سازی، نسبت به ایمن سازی این منازل اقدام کنند.
بازدیدها: ۱